Mina vårdkontakter

Säkerhet och teknik

De uppgifter som skickas via Mina vårdkontakter innehåller personlig information. Därför har stor vikt lagts på att skydda uppgifterna. Det innebär att ingen ska kunna ”avlyssna” eller ta del av den information som skickas. Ingen information sparas heller i de persondatorer som används för kommunikationen.

Identitetskontroll

Alla som använder Mina vårdkontakter är identifierade. För att vara säker på att ingen uppger falsk identitet har Mina vårdkontakter personnummer som användaridentitet. När ett användarkonto registreras och vid varje inloggning kontrolleras att användaren existerar i personuppgiftsregistret. Personal måste även finnas i landstingets HSA-katalog som innehåller uppgifter om alla mottagningar och alla som arbetar där.

Behörigheter att läsa information

Mina vårdkontakter är en webbaserad tjänst där alla ärenden hanteras i Mina vårdkontakters databaser. Inga ärenden skickas via e-post. En användare kan bara komma åt den information som de har rätt att ta del av.

Ett ärende som skickas från en invånare till en mottagning kan bara läsas av invånaren själv, ärendemottagaren på mottagningen och den vårdgivare som besvarar ärendet.

Tekniska krav

För att använda tjänsten Mina vårdkontakter bör din dator uppfylla nedanstående tekniska krav.

Operativsystem

Följande operativsystem rekommenderas:

  • Windows Vista eller senare.

Webbläsare

För PC rekommenderar vi:

  • Internet Explorer version 9 till version 11.
  • Chrome.

Mina vårdkontakter kan även fungera med andra webbläsare eller äldre versioner av ovanstående webbläsare. Vi kan dock inte garantera att alla delar fungerar felfritt och vi ger ingen support vid eventuella problem med andra webbläsare än dem vi rekommenderar.

Vi avråder dig från att använda betaversioner av webbläsare eftersom dessa fortfarande är under utveckling och kan vara ofullständiga.

Javascript

Javascript behöver vara aktiverat bland annat för att webbsidorna ska visas korrekt.

Kryptering

Din dators webbläsare behöver ha 128 bitars kryptering och SSL 3.0.

Cookies

När du använder tjänsten krävs att din dator accepterar cookies.

Redaktör: Mina vårdkontakter
Senast uppdaterad: 2017-03-14