Mina vårdkontakter

Om 1177 Vårdguidens e-tjänster

Via 1177.se och Mina vårdkontakter kan du och din mottagning kommunicera med invånarna via internet. De kan till exempel boka tid eller förnya recept hos er.

Hur fungerar det?

Varje mottagning anpassar 1177 Vårdguidens e-tjänster efter sin verksamhet, via verktyget Mina vårdkontakter. Ni avgör vilka typer av ärenden som invånaren ska kunna skicka. För varje typ av ärende finns ett frågeformulär som invånaren fyller i. En ärendemottagare tar emot ärendet och fördelar det till en vårdgivare som i sin tur skickar ett svar.

1177 Vårdguidens e-tjänster är ett komplement till andra sätt att komma i kontakt med vården och uppfyller de krav på säkerhet och sekretess som ställs inom vården.

 

Ansluta en mottagning till tjänsten

Är din mottagning intresserad av att ansluta sig, kontakta ansvariga i ditt landsting/region, se kontaktlista i menyn till vänster. All personal måste finnas med i landstinget elektroniska adresskatalog (HSA) och ha fungerande e-legitimationer (e-tjänstekort).

 

Hur loggar jag in som vårdpersonal?

För att använda verktyget Mina vårdkontakter behöver du aktivera ditt konto som vårdpersonal. Du loggar in med ditt e-tjänstekort. 

Redaktör: Mina vårdkontakter
Senast uppdaterad: 2016-07-13